Wie zijn The Lock Keepers?
(Verderop vindt u ook technische specifikaties)

Drie muziekliefhebbers, twee uit het ‘pittoreske’ Maassluis en een uit het aanpalende -grootste vissersdorp van weleer- Vlaardingen. Arie, Cees & Leo. Alle drie ook vaak te vinden langs de lijn bij de voetbal, Topklasser Excelsior Maassluis om precies te zijn. En als voetbal dan even geen teksten meer opleverden, dan ging het onderwerp al snel over naar muziek. Toen….maar ook nu nog.

Ergens in augustus 2012 langs de lijn de afspraak gemaakt om een concert van Jimmy LaFave bij te wonen. In Paradiso, Amsterdam. Zo gezegd, zo gedaan. Op 4 november van dat jaar. Mooi, goed optreden. Slecht weer, dat ook. Terug in auto nog maar eens de ‘waanzin’ aan de kaak gesteld om steeds maar zo ‘ver’ te reizen om een van je favorieten te kunnen zien. Hoewel wij als voetbalsupporters natuurlijk best wel wat gewend zijn (Sneek uit, Hardenberg uit; niet naast de deur…). En van het een kwam het ander. Stelling daarbij: ‘wat anderen kunnen, dat moet ons ook kunnen lukken…’. Het organiseren van kleinschalige (luister)optredens.

Door het gehele land zijn er al ‘eeuwen’ dergelijke initiatieven actief, en dat is een zegen voor de muziek. Crossroads in Bergen Op Zoom; In The Woods in Lage Vuursche; Peticantus in Hoorn; Musemix in Den Haag; Cultureel Podium de Amer in Amen; De Slotplaats in Bakkeveen; De Oude Remise in Bad Nieuweschans enz. enz. …
De vraag of er dan nog plaats is voor een nieuw initiatief was dan ook zeker een legitieme. Wij vonden van wèl, dit ondanks dat het wel een sprong in het diepe was. In de regio Rijnmond was (en is) er in onze ogen dan wel niet echt heel veel te vinden, doch er zijn toch wel degelijk prima, andere initiatieven in de buurt (Den Haag: Musemix & Acoustic Alley én Rotterdam: Vreewijk; of Maasdijk: de Muziekzolder). Met deze podia in de nabijheid zou er dan toch van enige (gezonde) concurrentie sprake kunnen zijn. Ook de aangepaste -meer richting roots e.d.- programmering in Rotterdamse venues als Bird, Rotown en Walhalla, het zou wellicht toch tot een vorm van overkill in de regio Rijnmond kunnen leiden.
Vanaf juni 2013 blijkt hier vooralsnog geen sprake van. Gelukkig maar. Niet voor onze ‘concurrenten’ én ook niet voor ons….. 

Onze organisatie hanteert én werkt, zoals inmiddels genoegzaam bekend, onder de naam The Lock Keepers. Waarom? Er moest een (herkenbare) naam komen, natuurlijk. Maassluis (en ook onze uitwijkplaats Vlaardingen) heeft nu eenmaal, gelegen aan de Nieuwe Waterweg, voldoende sluizen om de keuze Sluiswachters te kunnen rechtvaardigen. Zie ons als de ‘bewakers’ van goede, smaakvolle kwaliteitsmuziek voor Maassluis, Vlaardingen…en het achter(West)land. En zelfs verder, zo is al diverse keren gebleken.

Met deze naam in de achterzak de ‘boer’ op gegaan; eerste prioriteit was het vinden van een geschikte locatie. Na wat omzwervingen vonden wij die al vrij rap: Grand Café de Waker op de Markt in hartje Maassluis. In de bovenzaal -de Ridderzaal, geheten- is ruimte voor zo’n 70 tot 90 (afhankelijk van de act) muziekliefhebbers om van muziek te genieten. Ook hebben wij, dit vooral om soms meer ruimte te hebben, na het ‘vinden’ van de Waker onze zoektocht niet gestaakt. Na een uitstapje naar InBlik en een aantal keren naar Showtime/ Bar 21+ (beiden eveneens gesitueerd in Maassluis), als ook de Kroepoekfabriek te Vlaardingen, denken wij dan ook nu onze vaste stekken te hebben gevonden. De Waker, dus. En soms de Kroepoekfabriek. Wij blijven echter wel op zoek naar een tussen- alternatief; een ruimte groter dan de Waker en wat kleiner dan de Kroepoek. Zo gauw over deze ‘strooptocht’ nadere info valt te melden, zullen wij dit op de Nieuws- pagina aangegeven.

Voor meer (contact) informatie over o.a. de podia verwijzen wij graag naar de “Agenda” pagina.

De tweede belangrijke stap was het benaderen en vastleggen van artiesten; een podium zonder muziek, het leek ons immers niet zo handig. Via reeds bestaande contacten als ook ‘bookers’ uit het americana cq blues- segment, lukte het al vrij snel om diverse artiesten voor de eerste maanden vast te leggen. In juni 2013 gingen we van acquit om medio september ons initiatief te vervolgen.

Op 20 juni stonden Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk & Wouter Planteijdt in de Waker. Het 1e optreden georganiseerd door The Lock Keepers. En het was direct een succes, zowel qua belangstelling als qua muzikale invulling.
Dit alles was overigens mede mogelijk met door de inzet van vooral het personeel van de Waker, en een enkele keer van de crew van andere, gebruikte locaties (InBlik; Kroepoekfrabriek, Showtime en de Harmonie). Waarvoor onze dank.

De technische ondersteuning was tot nu toe steeds op orde, dit mede dankzij de inbreng van o.a. Marco Moens en Koos Kap, zo ook de technici van de Kroepoek en de Harmonie.

Inmiddels is onze crew uitgebreid met webmaster Jan en hebben wij ook Kees bereid gevonden om ons in diverse taken te ondersteunen.

Technische Specificaties

De optredens georganiseerd door The Lock Keepers vinden voornamelijk plaats in Grand Café de Waker in Maassluis. Incidenteel wordt er uitgeweken naar een andere locatie, zoals de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Binnenkort hopen wij daar nog een derde locatie aan toe te voegen.
Hieronder vindt u de technische gegevens, welke onze technicus Koos Kap gebruikt voor de locatie de Waker:
Koos Kap heeft ruim 25 jaar ervaring als geluidstechnicus, wereldwijd.Hij is ondermeer geluidsman (geweest) voor bands als Vengeance en Picture. Hij is daarbij bekend in het semi- professionele tribute circuit. Vanuit deze ervaringen denkt Koos mee met de wensen van de muzikanten en bekijkt hij in nauw overleg met hen naar de beste opties.

Koos werkt met louter professionele spullen, waaronder:

JBL SRX
Crown versterkers
Mackie digitale mixer.
Shure en Sennheiser microfoons.
Gelieve contact via Kappocaster@Hotmail.com (voor channellisten en bandsamenstelling)
Voor dringende vragen 06-42113444

Technische specificaties van het geluid in de Kroepoekfabriek en de Harmonie treft u aan op de respectieve websites van deze locaties.

Wij gaan door!